Дядо Коледа да ни изкара от ъгъла, в който сме заврени

Дядо Коледа да ни изкара от ъгъла, в който сме заврени | StandartNews.com

На инициативата на Стандарт Нюз Ако Дядо Коледа, беше здравен министър се отзова и председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов. Той също ни изпрати своето писмо с желания в очакване да се случи чудо. Ако и вие имате списък с искания или идеи за реформи в здравната ни система, напишете ги и ги пуснете на адрес [email protected]. Ето и неговото писмо до здравния Дядо Коледа:

Дядо Коледа да бъде здравен министър е една несбъдната мечта, но това не ни отнема възможността, да помечтаем за следващата година.

Първото, което бих пожелал е прекрасният диалог, който водим с Дядо Коледа да намери отражение и в конкретни действия. По този начин наистина ще ни бъде даден шанс да повяраме в коледната магия. Освен това Дядо Коледа трябва да има визията не само за това, което предстои да се случи непосредствено в сферата на здравеопазването, но и за това, което би трябвало да се случи до следващата Коледа, на която ние отново да заявим своите желания пред него.

Тогава на първо място бихме желали да има много ясна визия за това в каква посока трябва да продължи усъвършенстването на сега съществуващата система. Да се дадат ясно и точно заложени цели, които да бъдат и финансово обезпечени.

На второ място нека да помисли за това, че не всички, които сме в лоното на медицинската професия, сме еднакви по интереси. Затова бихме искали ясно и конкретно дефиниране на реализацията на нашата професия с възможностите за професионално усъвършенстване - специализаицията на лекарите по дентална медицина.

И на трето място, но в никакъв на последно - ако може Дядо Коледа да направи така, че във фокуса на политиците и обществото, лекарите по дентална медицина и упражняваната от тях професия да намери по-различно място от ъгъла, в който е завряна в момента.

Д-р Борислав Миланов, председател на БЗС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай