Движение против агресията срещу деца тръгва от Враца

Организаторът на протестите след убийството на 16-годишния Ники получава заплахи

Движение против агресията срещу деца тръгва от Враца | StandartNews.com

Враца. От Враца тръгва движение против агресията и насилието над деца. За него ще бъде уведомена вицепрезидентът Маргарита Попова с молба да му стане патрон. Това обяви независимият общински съветник Иван Узунов след панихидата по повод 40 дни от смъртта на 16-годишния Николай Димитров и поменът за Стефан Георгиев, който трябваше да навърши 19 години в този ден.

Близки, съученици и приятели на двете момчета запалиха свещички и положиха цветя пред дискотека „Бирхале". Там Ники бе пребит от тримата гардове Иван Каменов – Цофъра, Ивайло Иванов – Акулата и Калин Димитров – Скинара, а Стефан е загинал мистериозно, след като излязъл от заведението.

„Във Враца няма правосъдие, ако имаше тези хора нямаше да са на свобода и да пребиват децата ни", проплака майката на Ники д-р Нонка Лилова. Мнозина на протестния митинг обявиха, че искат смъртно наказание за убийците на деца. Организаторът му - фармацевтът Николай Иванов, пък е получавал заплахи, заради борбата, която води срещу безнаказаността на мутрите. По този повод той подал жалба в полицията, но когато отишъл в уречения час, не бил приет.

„Униформените се държаха грубо и арогантно, но аз няма да се откажа да се боря, защото имам дете. Не познавах семействата на Стефи и Ники, но когато научих за случилото се, трябваше да направя нещо. Трябва да сме съпричастни, да се борим такова нещо повече да не се случва, никой не е застрахован", коментира аптекарят.

Тримата охранители вече са с повдигнати обвинения за убийство по хулигански подбуди. „Надяваме се да си получат заслуженото. За нас няма утеха, защото къщата ни е празна, но трябва да се борим това да не сполети и други семейства. Няма по-тежко от това да загубиш дете", разрида се д-р Лилова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай