Дойде ли последният топъл ден.Прогнозата

Това ще е в понеделник

Дойде ли последният топъл ден.Прогнозата | StandartNews.com

Високи бяха и днес температурите в страната – 31 градуса достигна температурата в Сандански и Чирпан. Но след слънчевото и топло време през почивните дни, през новата седмица предстои захлаждане, което ще е съпроводено и от повече облаци и валежи.

Новата седмица ще започне със слънце и утре ще бъде последният топъл септемврийски ден, с максимални температури между 25° и 30°. След обяд от запад облачността ще се увеличи и привечер в крайните западни райони ще превали.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър и с него ще започне да нахлува хладен въздух.Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността главно по северното крайбрежие. Максимални температури на въздуха: от 21° до 24°.

Слънце и над планините. След обяд само на отделни места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър.

У нас захлаждането ще продължи - по-съществено ще е понижението на дневните температури и във вторник максималните ще са между 18° и 23°. Ще има валежи, на повече места и повече по количество във вторник и сряда в западната половина от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай