Дойчин Дойчев и Руслан Колев остават на свобода

Дойчин Дойчев и Руслан Колев остават на свобода | StandartNews.com

София. Специализираната наказателна прокуратура няма да внася протест срещу пускането на свобода на Дойчин Дойчев, собственик на кораба "Св. Николай", и на Руслан Колев, който първоначално бе сочен за организатор на транспорта на кокаин. 

Така Дойчев и Колев остават на свобода, след като първоначално бяха обвинени за организиране на престъпна група и трафик на наркотици, а по-късно съдът ги пусна на свобода, тъй като се оказа, че няма достатъчно доказателства за това. 

Прокуратурата приема аргументите на съда, поради което не сме подали протест срещу определението на съда за мерките за неотклонение на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба „Свети Николай” - Дойчин Дойчев и Руслан Колев, каза ръководителят на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. „Съгласни сме с изводите на съда, ако не с всички, поне с повечето, затова няма протест”, каза прокурорът. 

Корабът бе задържан преди седмица в Испания с 21 български моряци на борда и три тона кокаин. Моряците остават в затвора в Испания. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов бе на среща с испанския си колега по повод ареста. 

Цветанов заяви, че за част от моряците е сигурно, че са замесени в трафика на кокаин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай