ДКЕВР допълнително проверява ЧЕЗ

ДКЕВР допълнително проверява ЧЕЗ | StandartNews.com

София. ДКЕВР допълнително ще проверява електроразпределителното дружество ЧЕЗ, преди да стане ясно дали трябва да бъдат отнети лицензите на „ЧЕЗ Разпределение" и „ЧЕЗ Електро". Това съобщи пред журналисти шефът на енергийния регулатор Евгения Харитонова след края на първото открито разглеждане на лицензите на електроразпределително дружество ЧЕЗ.

Допълнителните проверки на комисията ще бъдат свързани и с минималните и икономически обосновани разходи на дружеството. Ще бъдат проверени и касите, които ЧЕЗ осигурява на потребителите си, тъй като в момента те използват други фирми.

Регулаторът ще провери още веднъж констативните протоколи на дружеството при подмяната на електромерите на потребителите, както и ще разгледа доклада на АДФИ, където се посочват сериозни суми, посочи председателят на ДКЕВР. Повторно ще бъдат обсъдени процедурите на ЧЕЗ по Закона за обществените поръчки.

Харитонова подчерта, че отнемането на лиценза трябва да стане в рамките на закона, без никакво отклонение, тъй като дружеството осигурява електрозахранването на цяла Западна България.

Председателят на ДКЕВР увери, че ЧЕЗ ще си понесе глобите по издадените вече административни актове за нарушения.

Междувременно, от ЧЕЗ заявиха, че са отстранили нарушенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай