Див звяр заплашва Хари и Меган

Около имението на херцозите е била забелязана черна мечка

Див звяр заплашва Хари и Меган | StandartNews.com

Принц Хари и Меган Маркъл са били предупредени, че дива черна мечка е била забелязана в близост до имението им за 11 милиона долара в Калифорния, пише The Sun. Животното е било заснето от охранителни камери, а местните са се оплакали, че има убити кокошки и обърнати кофи за боклук.

Смята се, че черната мечка има бърлога в близко ранчо, което е било продадено наскоро. Експерти твърдят, че дивото животно търси храна и представлява сериозен риск за обитателите на луксозния квартал.

Хари, Меган и бебето Арчи се преместиха в имението с девет спални и 16 бани, присъединявайки се към богатата общност на Монтесито в началото на юли. Скоро след това медиите алармираха, че голяма черна мечка е била забелязана на метри от имението на Опра Уинфри. Сега изглежда се е завърнала, а Калифорнийската служба за дивата природа обвинява за това отглеждането на кокошки от някои от членовете на местната общност. Говорителят Тим Дейли заяви: “Не е като да не могат да си позволят пресни яйца, но по някаква причина хората там смятат, че се нуждаят от собствен кокошарник и това е, което привлича мечката”.

Асоциацията на Монтесито изпрати имейл до жителите – включително до Елън Дедженерис и Роб Лоу с предупреждение да бъдат внимателни, докато животното бъде безопасно преместено отново в дивата природа. 

Междувременно херцозите на Съсекс говориха в онлайн дискусия за кампанията си срещу негативизма в социалните медии, като Хари предупреди за "глобална криза на омразата", която засяга психичното здраве на хората, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Кралската двойка проведе почти двучасова онлайн дискусия, организирана от Time100 Talks, с някои от експертите, с които се е срещала тази година в опит да насърчи повече състрадание в онлайн форумите.

"Това е глобална криза. Глобална криза на омраза, глобална криза на дезинформация и глобална здравна криза", заяви Хари във встъпителния си коментар за дискусията "Да изградим един по-добър свят".

Меган на свой ред заяви, че е наложително онлайн взаимодействията да станат по-здравословни: "Това не е единствено проблем с психичното здраве или емоционалното благосъстояние. Това е човешки проблем. И това, което се случва на всички ни онлайн, ни влияе дълбоко офлайн". Кралската снаха каза още, че е закрила всичките си лични профили в социалните медии преди години и че с цел да се "самосъхрани", не чете какво говорят онлайн хората за нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай