Директорката, нацепила рояла, подаде оставка

Ташева не чувства угризения за издадената заповед

Директорката, нацепила рояла, подаде оставка | StandartNews.com

Димитровград. Директорката на Младежкия център в Димитровград, която издаде нареждане ценният роял да бъде нацепен, подаде оставка, но стана ясно, че не изпитва никакви угризения за стореното.

„Всеки от тук нататък има право да прави сам своите изводи. Аз благодаря за подкрепата, която засвидетелстваха още от вчера родители и деца", заяви Христина Ташева при напускането си на центъра.

По-рано пред бТВ тя се опита да обясни постъпката си с думите, че скъпият роял бил бракуван още преди 20 години, не работел и бил опасен за децата.

Унищожаването на ценния роял предизвика спешна инспекция на "оцелелите" музикални инструменти в кметството. Оказа се, че малката община е богата на рояли.

Два от тях са здрави и работещи – на сцената на театъра в града. Третият ценен музикален инструмент е на съхранение в училище. Не свири, но никой не мисли да го бракува. Използва се за красив декор.

„Ние имаме доста ценности. За съжаление, се случват и някои стъпки на криво, да го кажа по този начин. Но се надявам, че от това също ще си извлечем някаква поука", коментира Антоанета Шаркова, началник на дирекция в община Димитровград.

Лирата, спасена от унищожения роял в Младежкия център в града, вече е само декор в репетиционната зала на духовия оркестър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай