Директорката на детската градина със синьото мляко подаде оставка

Директорката на детската градина със синьото мляко подаде оставка | StandartNews.com

Асеновград. Директорката на детската градина в Асеновград, в която децата закусваха със синьо мляко, е подала оставка. Това съобщи кметът на Асеновград Емил Караиванов пред "Фокус".

 

Директорката, която е на подчинение на кмета, е внесла молба за оставка, която вече е резолирана. Това е станало след като персоналът на забавачката е дал своите показания за случилото се по Кодекса на труда, обяснява още кметът на града.

 

Проверките, които кметът е назначил, са приключили. От тях става ясно, че има нарушения по технологичния процес по постъпването на храната до нейното раздаване, нарушения на хигиената в кухнята, както и занижен контрол от страна на кухненския персонал и от страна на ръководещите ги.

 

До момента няма проблеми със здравословното състояние на децата, каза Караиванов. „За щастие, ако е имало експозиция, т.е досег на това вещество с млякото и съответно да е поето от децата, вероятно е било в малко количество", добави той. Той бе категоричен, че служителите на детската градина са застрашили здравето на децата.

 

Лаборатория в столицата изследва намереното синьо вещество на дъното на казана с мляко. Към настоящия момент няма информация за нарушения в други детски градини. Предстоят проверки по отношение на това дали се спазват всички изисквания, коментира още Емил Караиванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай