Димо и Ралица – строги и с воля в Игри на волята

Алексиев и Паскалева излязоха от „Откраднат живот“, но от септември пак ги гледаме по Нова телевизия

Димо и Ралица – строги и с воля в Игри на волята | StandartNews.com

Димо Алексиев и Ралица Паскалева не успяха да се превърнат в двойка в „Откраднат живот“, но затова пък водят заедно „Игри на волята: България“.  Звездите от докторския сериал са сред малкото актьори в родината, които поддържат тялото си като истински инструмент на професията – така, както се прави по света – и затова без проблеми могат да се включат дори в състезанията за участниците в шоуто, което ще се завърти през септември по Нова телевизия. Димо като спортист и мъж ще коментира всички битки и ще следи за спазването на правилата, а Ралица ще го играе психоаналитик в отношенията между мераклиите за слава.

От Калигула до д-р Генадиев

„Игрите на волята изискват не само силна физика, но и силен дух. Обещавам да съм строг, но справедлив съдия“, зарече се Димо Алексиев на старта. В кариерата му, която получи силен тласък още с първия сезон на „Откраднат живот“, няколко пъти му се е налагало да стиска зъби и да калява характера си. След като получава овации и прибира „Аскеер“ за своя Калигула в театъра на Варна, младокът влиза през парадния вход на Народния, но не след дълго го напуска без фанфари през служебния. Нито един от режисьорите, които по това време поставят в академичната трупа, не обръща достатъчно внимание на Алексиев. Гледат го „от високо“ и той осъзнава, че няма как да се впише в толкова затворена система. Следват творческа и финансова кризи. Но за чест на Алексиев трябва да се каже, че той не хуква да се жалва по медиите, а нарамва кушетка за масажи и започва да упражнява занаята, подпечатан от тапия в НСА. Много по-късно ще коментира с горчиви думи двата сезона, в които „търка“ резервната скамейка. И въпреки всичко определя себе си като свръх толерантен – качество, възпитано за среда, която, за жалост, тук и сега няма общо с БГ действителността. Но в никакъв случай не е „лошото момче“, за какъвто го тълкуваха феновете на „Седем часа разлика“ – доста сносен сериал, чиито шалтер дръпнаха при произведени епизоди за следващ сезон. Димо се скара и с Максим Генчев, който го покани да изиграе Васил Левски, но не им се получи. Някъде тогава Димо направи частен спектакъл за Руския културен център – „Буря“ от Островски – но нямаше кой знае какъв отзвук.

Любовните му истории също са бурни. С Ана Топалова, първата му жена, се запознават в НАТФИЗ. Когато са във втори курс, тя се опълчва срещу преподавателя им Веселин Ранков. В началото Димо е на негова страна, но малко по-късно разбира, че момичето има право да недоволства. Доцентът от Армията обаче и досега не може да му прости, че го е загърбил заради Ани. След Академията Димо заминава за Варна, където през следващите четири години влиза в доста образи. А после се ражда дъщеричката им. Алексиев обаче губи баща си. Разказвал е, че вината за тази смърт е на леля му – за да му вземе апартамента.

 По някое време Димо се влюбва в Анжела Медзикян – ефектна танцьорка, за която той веднага информира Ани: така са свикнали, да си споделят. Вече дори е близък с новия й мъж – композитора Минко Ламбов. Димо, който е известен с максимата си „Залудо работи, залудо не стой“, имаше и частен бизнес – производство на чорапи, като всеки от чорапите в чифта е с различен цвят.  Неслучайно те бяха акцент в аутфита на неговия д-р Калин Генадиев в „Отраднат живот“. 

От класа на Ламбо до д-р Галя

„И за мен, и за Димо това е ново предизвикателство - нито аз, нито той до момента сме били водещи на телевизионно предаване. Обещавам да задавам много въпроси“, сподели Ралица Паскалева на старта на „Игри на волята“. Ефектната брюнетка, която е завършила клас на Стефан Данаилов, излезе от „Откраднат живот“, защото трябваше да замине с мъжа си, Теодор Салпаров, и сина им Максим за Русия, където волейбойлният ас беше подписал договор. Пандемията промени всичко и тримата си останаха в България, но нейната д-р Галя Стилянова вече беше напуснала доцент Петър Захариев и болница „Света Анастасия“. Връзките в сериала обаче си казаха думата – Ралица ражда при  д-р Мажена Панова, която е консултант на лекарската сага. А докато Паскалева снима в „Игрите“, таткото, баткото Георги от първия брак на Теодор, бабите и дядовците ще помагат в отглеждането на Максим. Ралица е от доста заможно семейство, което няма никакви проблеми да наеме толкова бавачки, колкото са необходими за комфорта на момченцето. За възможностите на Паскалеви стана ясно в „Черешката на тортата“, когато актрисата покани компанията в палата на баща си, където поднесе много скъпото био меню. Майката на Ралица пък има голяма компания за кетъринг, магазини за цветя и сватбена агенция. Паскалева е от Русе, но е завършила гимназия във Варна. Амбициозната дама преди няколко години се пробва и като преподавател в частните школи на Башар Рахал. Тя снима и в чужди продукции, дори учеше в кампуса на „Ню Йорк филм академи“ в Париж. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай