Диалог без депутати в Деня на диалога

Диалог без депутати в Деня на диалога | StandartNews.com

Велико Търново. Традиционният Ден на диалога между законодателната и местна власт, в старата столица се проведе само в присъствието на представители на общините в областта, не и народни представители. "Максимални усилия ще трябва да бъдат положени за успешно изпълнение на започнатите проекти с Европейски финансиране. Следващата година ще бъде от решаващо значение за всички общини, защото изтича настоящия планов период.

Имаме нужда от подкрепа за да издържим на напрежението по изпълнението на нашите проекти и програми. Напрежение както при управлението, така и при финансирането, каза кмета Даниел Панов, който е и  член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България .

По законопроектите, които ни касаят в момента НСОРБ проучва и консолидира предложенията и ги предоставя на Централната, Законодателната и Изпълнителна власт, каза Даниел Панов.’’От началото на нашия мандат сме дали своя принос със становище по 20 проекта на нормативните актове като около 40% от предложенията, които сме вкарали са били отразени’’, каза Даниел Панов и добави, че това може да са добри и лоши резултати, зависи от гледната точка.

Управителният съвет е направил своя критичен извод и предприема мерки през следващите месеци да  подобри комуникацията и каналите за въздействие, но и аргументация на формулираните предложения. По думите му съвсем скоро ще започнат преговорите с Министерство на финансите по макрорамката на бюджет 2013 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай