Четвъртък,

Дете отказа кашкавал в забавачка, учителката го раздра

От: Администратор -
A
A
A

Родители ще съдят учителка в детска градина в Пловдив, тъй като тя малтретирала детето им. Доказва го и медицинско свидетелство, съобщи Нова ТВ.

Случаят е от началото на лятото, но едва сега родителите дават гласност, защото са разочаровани от бездействието на институциите по казуса.

5-годишният Кристиян отказал да яде кашкавал на закуска в детска градина „Слънце" в пловдивския район „Тракия". Детето се скрива от учителката Даниела Събева в спалното помещение, след което е извадено от там насила.

„Той оказва съпротива и тя го наранява с нокти по ръцете, дърпа го на пода, след което го наказва", разказа бащата на детето, Тодор Атанасов. Родителите изваждат медицинско на детето, от което става ясно, че има кръвонасядане по ръцете. „Двете му ръце са надрани от китката до предмишницата, има червени кръвонасядания, които не са приятна гледка", обясни бащата на детето.

Директорът на детската градина Павлинка Кръстева твърди, че учителката не е причинила болката на детето нарочно. „Не е прецизирана силата, с която го е хванала или дължината на маникюра, но това за мен не е направено умишлено", заяви тя.

Учителката е наказана със забележка.„Държавен служител, на който съм поверил детето си е наказан с мъмрене, което е смешно", коментира бащата на детето. „Издала съм и заповед, според която дължината на маникюра трябва да е безопасна", обясни директорката. Ако от образователния инспекторат не вземат отношение, бащата на детето е готов да заведе съдебно дело. Учителката отказа коментар.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички