Дъщерята на д-р Щонова с важно решение

Лили избра да бъде студент в България

Дъщерята на д-р Щонова с важно решение | StandartNews.com

Дъщерята на доктор Неделя Щонова избра да бъде студент в България, макар да имаше възможност да учи в престижни университети в чужбина.

На 1 октомври лекарката и дъщеря й Лили прекрачиха прага на софийския университет за официалното откриване на учебната година в аулата. „Да видиш толкова много прекрасни млади хора, избрали да започнат своя професионален път от родината си, въпреки обидната реалност у нас е вълнуващо щастие, просълзяващо, обнадеждаващо.

Лили, благодаря ти, че остана. На добър час, деца! Носете в себе си гореща вяра!”, пожела развълнуваната майка.

19-годишната Лили учи една година в Англия, за да вземе международен диплом за средно образование, а часове преди финала на „Денсинг старс”, който спечели, майка й и баща й летяха до Лондон, за да присъстват на церемонията по завършването. „Няма такъв миг на света! Вълнението да съпреживея дипломирането на моето малко момиченце. Браво, Лили! Безусловна моя обич. Ти се появи толкова трудно на белия свят. Появи се като едно малко чудо. И аз винаги мислех, че трябва да те пазя, да те уча, да те закрилям, да ти давам посоки, сили, помощ и ориентири. А истината е, че през цялото това време ти мен учеше, ти ме закриляше, ти ми даваше сили, опора, криле, светлина и пример! Благодаря ти, детето ми!”, сподели лекарката тогава.

По време на „Денсинг старс” тя на няколко пъти разказваше, как нейното дете и неговите съученици гледали шоуто и стискали палци на Щонова. Приятелката на Лили дори не можела да повярва, че гъвкавата и младолика жена е нейна майка. След един от танците Илиана Раева издаде и истинската възраст на партньорката на Наско Месечков, за която тя не обича да говори. „Можете ли да си представите, че това момиче е на 53?”, риторично попита легендарната треньорка, сочейки към докторката, пише "Минаха години".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай