Държавата продава 26 дка край Варна

Държавата продава 26 дка край Варна | StandartNews.com

Варна. Търг за близо 26 декара ниви близо до Варна е обявила местната дирекция "Земеделие". Заповедта за продажбата на имотите е от 3 юни, а желаещите да си купят парцел недалеч от морето имат месец, за да подадат оферти. Пет от нивите се намират в село Манастир, което е на 9 километра от Девня и Провадия. Недалеч от селото се намира скалният манастир "Кара пещера", известен още като "Манастирът с 40-те одаи". В читалището на селото е устроена и музейна сбирка с над 1300 експоната.

Парцелите, предложени за продан в землището на Манастир, са с големина между 800 квадрата и 1,7 дка. Данъчната им оценка е между 1400 и 3000 лв., а началните тръжни цени за отделните парцели са между 1600 лв. и 3400 лв. Другите два парцела, обявени за продан в близост до морската ни столица, са в с. Снежина. Селото е било център за летни обучения на учениците от Варна. Сега обаче има малко над 500 жители по официални данни. Единият от парцелите, който се продава в района, е с площ 3,5 дка, а началната тръжна цена за него е малко над 6900 лв. Другият имот е най-големият, предложен в заповедта - 15,44 дка. Началната цена за него е близо 35 000 лв.

Документите с предложените цени за съответните имоти се подават в Областната дирекция "Земеделие" във Варна. За да участват в търга, желаещите трябва да внесли депозит от 10% от началната тръжна цена. В запечатан плик те трябва да посочат и сумата, която предлагат за имота, който са си набелязали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай