ДАНС, Прокуратурата и МВР задържаха 46 души за каналджийство

ДАНС, Прокуратурата и МВР задържаха 46 души за каналджийство  | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че са задържани 46 лица като част от съвместна операция на територията на цялата страна, организирана от ДАНС, Прокуратурата и МВР, насочена срещу незаконната миграция и организирането на каналджийството.

"За първи път трите институции действаха на територията на цялата страна и то в добър синхрон. Създадена бе работна група, която успя да анализира основните фигури в този незаконен бизнес, както и основните рискови точки", заяви Цацаров и добави, че се е работило в 3 направления.

"Ясно определен контигент на лица, които са превърнали каналджийството в свой основен предмет на дейност. Второто направление са масовите проверки в цялата страна и най-вече граничните райони, транспортни средства, сгради и места. Третото е свързано с проверки в места за настаняване - София, Драгоман, Видин, Монтана. Проверени са къщи за гости, хостели, изоставени сгради. Бяха образувани 38 досъдебни производства, а задържани бяха 46 лица", каза още Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай