Чочо от Перник бил сътрудник на полицията

Чочо от Перник бил сътрудник на полицията | StandartNews.com

София. Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на териториалното звено на БОП в Перник и неговата задача е била да докладва за местен бос на организираната престъпност. Това прави съучастието му в отвличането и заравянето на Мирослава трудно обяснимо.

Констатациите са на алтернативната комисия на опозицията в парламента, която проучваше обстоятелствата около отвличането и убийството на 17-годишното момиче от Перник. В комисията влизат депутати от ДПС, Коалиция за България, Синята коалиция, "Атака" и един независим народен представител.

Информацията е потвърдена от три различни източника по време на разследването, обясни пред журналисти в парламента Йордан Бакалов от Синята коалиция, член на алтернативната комисия.

Стойчо Стоев-Чочо беше първият заподозрян и основен свидетел по случая, според официалната версия на МВР той се е самоубил в апартамента си в присъствието на антимафиоти.

Според проверката на алтернативната комисия както разследващите, така и служителите на ГДБОП са знаели, че в дома на Стоев има оръжие. МВР обяснява влизането в жилището с неотложност, без реално да има такава - Стоев е задържан и оказва съдействие, пише още в доклада.

Няма друго обяснение за липсата на активност на службите, освен обвързаност на Стоев с тях, пише в доклада на алтернативната комисия.

Депутатите посочват, че службите се активизират едва след като Стойчо Стоев сам приема да отиде на полифизиограф в София. Обективният резултат от намесата на ГДБОП в разследването е загубата на Стоев като ключов свидетел за разкриване на истината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай