Червен порой заплашва Смолян и Кърджали

Червен порой заплашва Смолян и Кърджали | StandartNews.com

Силният вятър довя червен код за Кърджали и Смолян. В неделя времето там ще е най-страшно. Ще се излее порой, възможни са наводнения и големи щети, предупреждават метеоролозите от НИМХ.

В областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково е обявена по-ниската степен на опасност - оранжев код. Вятър ще духа в почти цялата страната. Само във Видин и Плевен ще е по-спокойно.

Очакваните валежи са между 60 - 70 литра на квадратен метър. Скоростта на вятъра пък може да стигне до 25 м/сек. Силни валежи се очакват и в областите Хасково и Благоевград.

В понеделник ще остане облачно и дъждовно, прогнозираха още метеоролозите. Температурите няма да се променят съществено, запазвайки голямата разлика от северозапад на югоизток. Във вторник пък ще бъде отново облачно и дъждовно, като температурите ще започнат да падат. Очаква се в Северозападна България максималните да не минават 15 градуса, а през нощта да паднат до 3. От сряда студът ще нахлуе в цялата страната, като се очакват мъгли, тъй като вятърът ще стихне. Температурите пък в цялата страна няма да минават 18 градуса, като предимно ще бъдат между 10 и 12 градуса. През нощта пък ще има градове, в които живакът ще сочи нула градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай