Челентано затвори ателиетата за часовници

Великият Адриано се е изолирал в имението си край Комо

Челентано затвори ателиетата за часовници | StandartNews.com

Адриано Челентано затвори ателиетата си за часовници из Италия заради коронавируса. Великият музикант се е изолирал в имението си в градчето Албиате край езерото Комо в компанията на жена си Клаудия Мори, с която са заедно от 60 години. Освен че притежава много други качества, дамата е партньор на Челентано в шаха и тениса. А докато скучае заради карантината, Адриано собственоръчно поправя хронометри. Както се знае, това винаги е било основното хоби на 82-годишния певец, композитор и продуцент. „Ако поръчките не са толкова спешни, взимам работа за вкъщи“, споделял е един от най-известните италианци в света, който на 12 години напуска училище, за да подпомага семейния бюджет, чиракувайки в часовникарска работилница. На въпроса, който блуждае из интернет „Жив ли е Челентано“, самият той отговаря „По-жив от когато и да било“.

В края на 2019-а непоправимият чаровник пусна албума Adrian с парчетата от саундтрака към режисирана от него по собствен сценарий едноименна анимация. В тавата той пее на родния си език и на английски, а романтичните балади се редуват с темпераментни електронни парчета, които прави с Бени Бенаси, автор на култовия хит Satisfaction. Цялата рисувана продукция е творение на клана Челентано, а  Адриано споделя, че е работил проекта в продължение на 10 години. Главният герой е негов огледален образ. Адриан е млад часовникар – с гласа и визията на Челентано, а приятелката му Хилда изглежда като Клаудия Мори. Адриан често са забърква в съмнителни афери, но края на всяка от тях излиза победител. Въпреки карантината, Челентано нито за миг не губи връзка с феновете си.  За разлика от много свои колеги, той е на „ти“ с технологиите, има блогове и активно се включва в социалните мрежи. И типично в своя стил, говори не само за музиката си, но коментира всички социални теми на деня, като е особен настървен към политическите проблеми в родината му и най-вече към корупцията.  

Край Комо се събират и трите деца на Адриано и Клаудия Мори. Синът им Джакомо винаги идва със Самуеле – единственият засега внук на знаменития дядо и прочутата баба. Джакомо има доста драматично минало в музиката. В ранната си младост той  е принуден да крие от баща си, че иска да го следва по пътя му и дори се явява на конкурси с псевдоним. За съжаление, той наистина трябва да стопира тази си кариера заради заболявяне на бъбреците, но затова пък се отдава на втората професия, упражнявана от родителя му – актьорството. Актриси са и двете му сестри. Първородната Розита е казвала по интервюта, че като малка е страдала от липса на внимание поради денонощните ангажименти на майка й и баща й, но това съвсем не й пречи след серия от скандали да тръгне по техните стъпки. Розалинда, втората наследница в клана, също може да се похвали с тежък характер. В Италия още се говори, че е живяла половин година по улиците заради противоречия с Челентано и Мори. Днес между тях всичко е както трябва и Адриано дори не се оплаква, че Розита е лесбийка. Широката публика я познава като Сатаната в „Страстите Христови“.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай