Броим 13 лева за катаджия вкъщи

Броим 13 лева за катаджия вкъщи | StandartNews.com

Мобилни групи ще сменят номера на колата от Нова година

София. Шофьорите ще могат да сменят регистрационния номер на колата си от вкъщи. От Нова година срещу 13 лева служители на Пътна полиция ще идват да монтират нова табела пред блока. Досега услугата беше достъпна само за фирми.

От 1 януари от нея могат да се възползват и физически лица, но условието е да регистрират поне пет коли. Монтажът ще се таксува по 2 лева на табела, а самата идентификация извън пункта е 9 лева. В новата тарифа не влиза цената на самите номера, за които се плаща отделно.

Такса се плаща и за пререгистрация от един в друг регион. Това струва по 40 лева на автомобил. Екип на КАТ може да дойде на домашния ви адрес, ако трябва да регистрирате кола, която не е в движение, каравана, камион или голямо ремарке, което би затруднило движението, обясниха служители на Пътна полиция.

Автомобилът трябва да се намира на постоянния адрес на собственика. Цената на самите номера е 30 лева. В новата наредба е записано още, че се запазва досегашната такса от 7000 лв. за номер със свободно избрани цифри и букви. Ограничението, което е въведено обаче, е номерът да не е по-дълъг от 6 знака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай