Брайън Мей – рок китарист №1

Легендарният музикант от „Куийн“ беше провъзгласен за най-добрия в бизнеса от публиката

Брайън Мей – рок китарист №1 | StandartNews.com

Легендарният Брайън Мей от „Куийн“ беше провъзгласен за най-добрия рок китарист на всички времена от списание „Total Guitar“. Читателите на изданието участвали в онлайн проучване, в което били включени общо 170 музиканти, които Мей е успял да победи. Той е надвил някои от най-популярните си колеги – Джими Хендрикс, Джими Пейдж, Еди Ван Хален и Ерик Клептън, които се нареждат след него в челната петорка.

„Не знам какво да кажа, абсолютно изумен съм. Трогнат съм, че хората имат толкова високо мнение за мен, но не мисля, че дори трябва да участвам в класирането, от гледна точка на техниката ми. Но това ми казва, че музиката ми е успяла да докосне публиката, което означава много за мен. Никога не съм си въобразявал, че съм виртуозен китарист, а просто съм свирил това, което ми е на сърцето“, коментира Мей пред списанието.

Брайън признава, че за него Хендрикс винаги ще е най-добрият: „Той е супречовек – все едно не е от тази планета. Джими винаги ще си остане №1 в моите очи и никога няма да разбера как успя да сътвори подобна музика. Никога няма да спра да се уча от него.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай