Брандът е важен! Защо качеството е важно в спортното облекло?

Водещ фактор са материалите, които са използвани при изработката

Брандът е важен! Защо качеството е важно в спортното облекло? | StandartNews.com

В 21 век модните брандове създават продукти, които запълват огромно разнообразие от продуктови ниши – обувки, облекло, чанти, аксесоари, бутилки за вода, та дори и бельо. Това е така, защото хората, които веднъж са се доверили на съответен производител, остават доволни и преминават към закупуването и на други продукти от съответната серия, знаейки, че качеството е безпрецедентно и задоволява техните нужди. Тази тенденция е особено характерна за спортното облекло и можем да видим как различните брандове създават цели поредици, отличаващи се с тяхното лого, което в един момент става единствената причина продуктът да бъде закупен. Ето защо казваме, че брандът е важен – той продава и няма абсолютно нищо лошо в това развитие на маркетинга.

Кои са най-известните брандове в света на спортното облекло?

Сигурни сме, че всички брандове, които ще изредим, са ви повече от познати. Някои от тях вероятно дори са любимите ви. Чували ли сте за Adidas, Puma, Nike, New Balance, Asics, Converse? Много от тях са с дългогодишна история, в която откриваме промените, настъпили в политиката им, а също и в разнообразието от произвеждани стоки и услуги, но едно се е запазило през годините и това е качеството. Така например New Balance са създадени още през 1906 година в САЩ, но и днес те произвеждат едни от най-предпочитаните спортни обувки. Славата им е мултинационална, а продуктите носят характерен облик, който няма как да не бъде забелязан.

Кои са факторите, които определят качеството на произведените стоки?

Когато говорим за спортно облекло, няма как да не споменем, че водещ фактор са материалите, които са използвани. Например обувките трябва да издържат на различно натоварване, да заемат формата на ходилото ни, да създават добра тракция, да ни предпазват от метеорологични условия навън. Ако разгледаме спортните екипи, те от своя страна трябва да бъдат създадени от материали, които ни предпазват от изпотяване, не се свиват при пране, не губят част от своя цвят с времето, но в същото време са и достатъчно удобни, за да ни позволят да се движим пълноценно. Чантите отговарят на трети изисквания. И така брандовете се специализират в производството на различни стоки, които да удовлетворяват нуждите на клиентите, което в крайна сметка е най-важното.

Пример за бранд, който заема особено голям брой продуктови ниши, е Adidas. През годините са създадени редица модни линии, които са се превърнали в любими на малки и големи, а някои от моделите са „класика в жанра“ и могат да бъдат разпознати от километри. Ето в това се крие тайната на успеха, защото всеки един клиент се превръща в ходеща реклама.

Качеството на спортните продукти е онова, което е най-важно. Ние се доверяваме на даден бранд, защото през годините той се е утвърдил като един от най-предпочитаните сред клиентите и вярваме, че и нашите желания ще бъдат задоволени подобаващо. Разбира се, качеството се съчетава и с други фактори като визия и цена, които в крайна сметка ще ни доведат до решението дали да закупим съответен продукт или не. Брандовете са такива, каквито са, защото ние сме се доверили на техните продукти и ще продължим да го правим и занапред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай