Брадата, бакенбардите и мустаците пазят от рак

Те предпазват кожата от пряко излагане на вредното ултравиолетово лъчение

Брадата, бакенбардите и мустаците пазят от рак | StandartNews.com

Дерматологът и кандидат на медицинските науки Наталия Козлова разказа в интервю за портала AiF как поддържането на брада помага за опазване здравето на човека. „Всъщност брадата, бакенбардите и мустаците не са просто елемент от стил или мода – те освен всичко друго имат свойства, полезни за кожата“, отбеляза специалистът, предаде БГНЕС.

Според нея наличието на брада и мустаци по лицето помага да се задържат естествените масла в кожата, което от своя страна я поддържа добре хидратирана. „Брадата и всяка друга растителност по кожата на лицето надеждно предпазва кожата от пряко излагане на вредното ултравиолетово лъчение и това е отличен начин за защита срещу рак“, каза Козлова.

Също така, мустаците намаляват алергичните реакции. „В края на краищата те действат като вид филтър, който предотвратява навлизането на дразнители директно от външната среда в носа“, обясни лекарят. През зимата брадата помага да се предпази лицето от негативните ефекти на студения въздух и вятър да се запази кожата топла, каза специалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай