Бони Петрунова: Няма унищожена археология в Ларго

Бони Петрунова: Няма унищожена археология в  Ларго | StandartNews.com

Няма унищожена археология на столичното Ларго, категорична бе заместник-министъра на културата Бони Петрунова, по време на медийно представяне на резултатите от работната група от експерти, които по-рано днес направиха анализ на изпълнението на реставрационните работи на проект „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика".

"Взехме под внимание изказаните становища и стигнахме до една идея, която не се приема еднозначно от подалите сигнала. Тя е да се направи работна група, която в най-бърз срок да направи анализ и рецензия на проекта до момента", посочи зам.-министър Петрунова.

По думите ѝ, работната група ще бъде с равен брой представители от архитекти, археолози и реставратори. Тя ще трябва бързо да преразгледа това, което е направено до момента и да отправи своите предложения. "Това, което правим, го правим за поколенията и ние искаме тяхното одобрение", категорична бе зам.-министър Петрунова.

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди вчера временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното Ларго и предложи експерти по всички видове дейности, предвидени в проекта, да обсъдят изпълнението на реставрационните работи на проект „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика".

От Министерство на културата посочиха, че това действие е предприето след сигнал на граждани, които смятат, че реставрацията не отговаря на оригиналния облик на находките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай