Бон Джоуви храни бедни вече в трети ресторант

Мотото на инициативата е „Всички са добре дошли на нашата маса“

Бон Джоуви храни бедни вече в трети ресторант | StandartNews.com

Благодарение на успеха на първите му два ресторанта, рок магьосникът Бон Джоуви планира да отвори и трети за хората в нужда, които ще могат да се хранят там безплатно. Той ще бъде открит в Ню Йорк на 23 януари.

Свикнали сме да четем новини за известни личности, които правят дарения на нуждаещи се. Рок звездата Бон Джоуви обаче разбира благотворителността по съвсем различен начин. Музикантът има два ресторанта, в които хора в нужда могат да се хранят по всяко време без пари, като много скоро ще се пови и трето заведение.

Макар единият да е отворен през 2011 г., а другият – през 2016 г., новината отново е в заглавията на западните медии, след като в инстаграм бяха публикувани снимки, на които Бон Джоуви сам приготвя храната за бедните си клиенти.

Единият ресторант се намира в района на Ню Джърси, а другият е близо до река Томс – район, който сериозно пострада при урагана „Санди“ през 2012 г.

И двете заведения са част от фондацията „Джон Бон Джоуви Соул“, чиято цел е да „прекъсне цикъла на глад, бедност и бездомност“.

До момента ресторантите на Бон Джоуви са сервирали повече от 100 хил. порции както за нуждаещи се, така и за клиенти, които могат да си платят. В менютата няма упоменати цени, но тези, които все пак искат да платят за храната си, са окуражавани да дарят 20 долара. Парите отиват за издръжка на ресторанта и осигуряване на безплатна храна за хората в нужда.

Хората, които имат финансови затруднения се хранят напълно безплатно, като на много от тях се предлага и работа в кухнята, с която да изплатят храната си. От отварянето на ресторантите досега 54% от порциите са платени от дарения, а 46% са изработени от самите хора в нужда.

Мотото на инициативата е „Всички са добре дошли на нашата маса“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай