Сряда,

Биячите от Околовръстното са готови да признаят вина

От: Администратор -
A
A
A

Задържаните за боя на Околовръстното са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата, ако тя разреши това. Това заяви пред bTV адвокат Мариана Тодорова.

Тя изтъкна, че те са били провокирани и тримата изказват съжаление, че психически не са устояли на тази провокация. Задържаните обаче били готови да си понесат последствията въпреки тези обстоятелства.

В момента наблюдаваме демонстриране на сила от страна на държавата, коментира адвокат Тодорова.

По думите й при акцията в Горубляне в офис на Ивайло Борисов полицейските служители не са действали с груба сила, но някой ги е изпратил именно за да се демонстрира тази сила. Просто са показали присъствие, били са там за респектиране, уточни тя.

Мариана Тодорова е на мнение, че ежедневните проверки на охранителни фирми и на лица, извършващи охранителна дейност от обикновените полицаи, ще имат много по-голям ефект, отколкото епизодични и демонстриращи превъзходството и силата на държавата акции.

По думите на адвоката НАП и Икономическа полиция са иззели документи на фирмата на Ивайло Борисов, но резултат се очаква след известно време.

Фирмата не се занимава с охранителна дейност, има лица, назначени на различни трудови и граждански договори, изтъкна Мариана Тодорова.

Няма пречка да се подписват граждански договори и да се наемат лица на определена дата за определен срок на различна длъжност, подчерта тя във връзка с твърденията на Ивайло Борисов, че няма охранители.

bTV показа гражданските договори на служителите му, според които те са шофьори, домакини или съветници по хранене и получават по 210 лева.

Адвокат Тодорова уточни, че сумата е за 4-часов работен ден.

„Не съм имала възможност да ходя в ареста, за да ги питам какво работят извън тези 4 часа. Дали ще си получа възнаграждението, е личен въпрос, на който няма да ви отговоря и който не засяга никоя от институциите", каза още тя на въпрос на bTV.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички