Бинев: Моето назначение е или капан, или глупост

Бинев: Моето назначение е или капан, или глупост | StandartNews.com

Съден съм предварително, коментира той

София. Моето назначение е или капан или глупост. Това заяви Слави Бинев във връзка с готвените протести за назначението му за председател на парламентарната Комисия по култура и медии.

"Не съм казал, че са платени протестиращите. Аз казах не мога да повярвам че интеленгенти хора ще работят по предубеждение. Аз казах че или тези хора по някъв начин са били ангажирани за това мероприятие или са били подведени. Аз никога не съм нападал някой, когато всички ме нападаха. Аз съм свикнал да нападам, когато никой не смее да каже истината, заяви Бинев пред Нова ТВ.

По думите му тий никога не е бил част от културната гилдия и изкуството и никога не е претендирал за това. Според мен ако искаха управлението да покаже, че са готови да имат политици, аз бях най-подходящият човек, и самата гилдия трябваше да подкрепи, коментира Слави Бинев.

Едно време това за БИАД не ми е пречило и не ми е създавало дискомфорт, оставял съм на медиите да говорят нещо по-екстравагантно, сега е времето да махнем завесата и да кажем, че ставаше дума за манипулации. Лошото момче трябва да се превърне в надзирател и коректор. Защо, когато протестирах срещу Борисов септември 2012 г., не се отрази така както сега се наслагва цялото това напрежение за един бунт срещу мен? Новините започват и свършват с "Слави Бинев-лошото момче", коментира той.

Изключително ми е неприятно да бъда нападан от хора, които не ме познават и са се поддали на внушението. Видях, че има нещо неясно в ситуацията. Един човек трябва да бъде съден по неговите действия, а не по предубежденията. Аз съм съден предварително. Това да ме олпюват е незаслужено, заяви Бинев.

На въпрос за отношенията му с премиера Бойко Борисовв, той отговори: "Аз конфликт с Борисов нямам, той има с мен, заяви Бинев. Културата има нужда от решаване на проблема за финансите и европейските фондове, всеки, който се интересува от тези важни неща, значи ще се съгласи с моето назначение. Аз ще защитавам интересите на хората въпреки управлението".

Активисти ще излезнат днес на протест срещу избора на Слави Бинев за председател на парламентарната Комисия по култура и медии. В понеделник те дадоха ултиматум на депутата до днес да се откаже от позицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай