Безработицата сред младежите в света ще се покачва

Безработицата сред младежите в света ще се покачва | StandartNews.com


Женева. Нищо не сочи към подобряване на ситуацията с безработицата сред младежите в света в близките години, а кризата в развитите страни започва да се отразява негативно на перспективите младежите на възраст между 15-24 години да си намерят работа. Такава песимистична прогноза се съдържа в доклада, разпространен от Международната организация на труда (МОТ), предаде ИТАР-ТАСС, цитирани от Фокус.


„С оглед на продължаващата вече втора година криза в еврозоната, нейните негативни последствия ще продължат да се разпространяват, водейки след себе си забавяне на темповете на икономически растеж в страните от Източна Азия до Латинска Америка”, гласи изследването. Експертите от специализираната организация към ООН свързват това с понижението на обема на износа на товари от тези страни към техните традиционни партньори от развитите държави, изпитващи икономически трудности.


Както обясни пред журналисти Екхарт Ернст, директор на МОТ за тенденциите в областта на заетостта, въпреки че през следващите години се очаква леко подобрение в ситуацията със заетостта сред младите хора в развитите страни, процентът на безработица няма да се върне към предкризисните си нива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай