Безос стана трън в очите. Гонят го и от Земята

Срещу него върви подписка в интернет

Безос стана трън в очите. Гонят го и от Земята | StandartNews.com

Джеф Безос стана трън в очите на десетки хиляди души в целия свят. Срещу него върви подписка да бъде изгонен от Земята.

Петицията е в change.org. Подписките в платформата нямат юридическа стойност и от тях не следват реални действия. Но са показателни за общественото мнение.

Сред най-интересните петиции на сайта в последната седмица е тази срещу Джеф Безос. Тя е свързана и предстоящия му полет в Космоса.

Само за 10 дена над 42 000 души са се подписали в петицията със заглавие "Не позволявайте на Джеф Безос да се завърне на Земята", съобщи Дир.бг.

"Милиардерите не трябва да съществуват... на Земята или в Космоса. Но ако решат да отидат в последния, то те трябва да останат там", гласи описанието на подписката. Всяка минута броя на хората поискали Безос да остане извън нашата планета се увеличава.

Основателят на Amazon Джеф Безос и брат му политат в космоса през следващия месец с първия космически полет на компанията му Blue Origin, съобщи милиардерът, цитиран от Ройтерс.

"От петгодишен мечтая да пътувам в космоса. На 20 юли ще потегля на това пътешествие заедно с моя брат", написа Безос в Инстаграм. Заедно с тях ще полети и анонимен богаташ платил 28 милиона долара за възможността да прекара няколко минути в Космоса със създателя на Amazon.

Полетът ще се състои на суборбиталния кораб New Shepard, който може да прекара няколко минути на височина от 100 километра.

Капсулата е проектирана така, че да може да побере до шест пътника. Тя може да пропътува разстоянието до условната граница между земната атмосфера и космическото пространство, известна още като линия на Карман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай