Бербатов награди талантливи деца

Бербатов награди талантливи деца | StandartNews.com

Фондация „Димитър Бербатов" отличи, а самият Димитър Бербатов връчи отличията на най-добрите от КЛУБ 2015 на „Успелите деца на България" на церемония в петък. Победители в област „Изкуства" са: Дони Петров (танци) от Стражица във възрастова категория I-IV клас; Николай Маринов (пиано) от Пловдив в категория V-VIII клас; Александра Драгова (танци) от Хасково в категория IX-XII клас. В област „Наука" победител в категория I-IV клас е Мария Дренчева (математика) от София; в категория V-VIII клас първи е Евгeни Кайряков (математика) от Пловдив; а съгражданинът му Петър Гайдаров (проектна математика) е пръв в категория IX-XII клас. В област „Спорт" победителите са Мария Манова (фигурно пързаляне) в категория I-IV клас от София; Нургюл Салимова (шахмат) в категория V-VIII клас – с. Крепча. Като прецедент заради максималните си успехи през годината лауреати станаха и другите две финалистки в същата категория – Елиза Панчева (фигурно пързаляне) и Ивана Каменова (карате), а Ивайло Маринов (кикбокс) е победител в категория IX-XII клас – гр. Бургас.

За поредна година фондация „Димитър Бербатов" отличи дете от български училища зад граница – Найден Йорданов (вдигане на тежести), който живее и учи в Испания. За втора поредна година се връчи отличието за високи педагогически постижения. Победители в категорията са треньорите на Елиза Панчева и Мария Манова Ина и Андрей Лутай.

„Скъпи деца, радвам се че за поредна година сте тук. Това означава, че продължавате здраво да се трудите! Следя всичките ви изяви и постижения и те ме правят истински щастлив и горд, че съм българин – заради вас!" - каза Димитър Бербатов. „Благодаря на директора на фондацията – Диди Ходжева, и екипа, които целогодишно работят с децата, отговорно и с много любов. Благодаря и на нашия домакин Sofa Ring Mall!", заяви именитият ни футболист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай