Белезници за обирджия на богати фитнес маниаци

Белезници за обирджия на богати фитнес маниаци | StandartNews.com

София. Столичните криминалисти закопчаха обирджия на богати фитнес маниаци.

До ареста на 37-годишния мъж с прякор Манекена се стигнало след потредната му кражба. Той бил задържан заедно с приятелката си в столицата. На 8 септември 42–годишен столичанин подал сигнал в полицията, че е станал жертва на кражба. Докато бил във фитнес залата на столичен хотел, от гардероба му в съблекалнята изчезнали 1450 лева. Установено било, че извършител на деянието е криминално проявеният и осъждан за кражби С.М. на 37 години от София.

В хода на разследването станало ясно, че 37-годишният мъж се специализирал в кражби предимно от по-луксозни фитнесклубове. Той внимателно подбирал жертвите си, предварително извършвал обстоен оглед на местата и преценявал възможностите за действие.

Манекена се стараел да изглежда добре поддържан и облечен, за да не буди подозрение в скъпите клубове. При проведените издирвателни действия бил установен и автомобилът, с който се возел, управляван от 24-годишната му приятелката му.

На 22 септември колата била засечена и спряна от полицията. В нея пътували Манекена и приятелката му. В момента на задържането С.М. оказал яростна съпротива и направил опит да избяга. Оказало се, че манекена е обявен за общодържавно издирване през юни с влязла в сила присъда за кражба, извършена от друг фитнессалон.

Крадецът е задържан с полицейска мярка за 24 ч. Приятелката му е разпитана като свидетел и освободена. Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение и му е наложена мярка „задържане под стража” за 72 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай