БДЖ стартира предварителна продажба на билети за Гергьовден

БДЖ стартира предварителна продажба на билети за Гергьовден | StandartNews.com

София. „Холдинг БДЖ" ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за майските празници. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но железопътният превозвач го удължава заради празничните дни, както бе и по Великден.

Пътниците могат да планират своите пътувания и да са сигурни, че ще могат да пътуват с влакове по майските празници. Те могат да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване, уточняват от БДЖ.

Предварителната продажба на билети ще се осъществява до 06-и май. Всеки може да получи повече информация за свободните места на билетните каси в гарите и бюрата.

По повод майските празници „Холдинг БДЖ" ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната. За определени влакове, могат да се закупят онлайн билет за своето пътуване. За това трябва да ползват системата за онлайн резервации и продажба на билети. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Онлайн може да се закупят билети за дванадесет влака, които се движат по основните търговски направления, които обхващат общо 55 гари. Това са: - бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно; и
- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай