Байдън изхвърли бутона за кока-кола на Тръмп /СНИМКИ/

Вижте как Байдън промени Овалния кабинет

Байдън изхвърли бутона за кока-кола на Тръмп /СНИМКИ/ | StandartNews.com

ФОТО: „Газета.ру”

Всеки нов президент на САЩ слага своя отпечатък в Овалния кабинет на Белия дом. Джо Байдън не прави изключение като детайлите издават огромното му желание да се разграничи от ерата Тръмп.

Първото нещо, което бе променено за 46-ия президент Джо Байдън, бе премахването на бутона за диетична кола. Тръмп имаше звънец, който като натисне, служител на Белия дом му доставяше любимата напитка. Втората ключова промяна бе килимът. Вместо в бежово, той вече е в синьо.

Байдън отново премахна бюста на Уинстън Чърчил от 140 000 долара от 1947 г., който Тръмп върна на мястото му след управлението на Барак Обама като символ на политическа промяна в полза на защита на националните интереси. Вместо това Байдън постави бюст на американския президент Ейбрахам Линкълн, който влезе в историята като човекът, който премахна робството в САЩ. Тази стъпка може да се разглежда и като политическо изявление.

Байдън размени портретите на американски президенти, окачени по стените, и замени пейзажите от фондовете на Белия дом. Разбира се, той премахна фоторамките с децата и родителите на Тръмп и постави своите на тяхно място.

Брокатените дивани в кремав цвят, които се появиха в Овалния кабинет по времето на Тръмп, засега остават. Може би Байдън още не е имал време за тях. Те бяха запомнени от американците с етичния скандал, когато по време на посещение на афроамериканската студентска общност в Белия дом съветничката на Тръмп Калиан Конуей свали обувките си и се качи на дивана. Тя направи това, за да снима гостите от по-добър ъгъл, но мнозина изтълкуваха поведението й като неетично.

Масата Resolute също остава на мястото си. На нея американските президенти подписват важни документи от времето на британската кралица Виктория, която дарява английска дъбова маса, направена през 1879 г. на САЩ. Разликата обаче е броят папки за подпис върху нея…

Как се промени Овалният кабинет при Джо Байдън – ето още снимки:

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай