Банка "дари" студент с пари, той ги върна

Банка "дари" студент с пари, той ги върна | StandartNews.com

Велико Търново. Четвъртокурсникът от Националния военен университет във Велико Търново Росен Любенов върна на търновска банка пари, които му бяха дадени погрешка. Студентът, който изучава национална и регионална сигурност, решил преди Нова година да изтегли последните пари от студентската си бригада в САЩ и поискал на гишето 80 долара. В банката започнали да му броят парите, той ги прибрал, подписал се на бланката за исканата сума и без да ги преброи, ги сложил в джоба си. Прибирайки се, решил да преброи парите с приятели. Тогава установил, че от банката са му дали 540 долара, вместо исканите 80.

"В първия момент си помислих, че ще ги изхарча с приятели и ще стане луд купон, но после се замислих, че всичко може да се окаже голям проблем за мен и за служителката", казва Росен. Студентът от Националния военен университет веднага започнал да търси телефон на банката, за да обясни какво се е случило. Оттам му казали да дойде на следващия ден, за да установят има ли грешка или не. Росен занесъл парите на другия ден в банката и се оказало, че служителката зад гишето се е заблудила и му дала повече пари, отколкото трябва.

Росен е роден и живее в град Бяла, Русенско. Вече си е взел всички изпити от семестъра и в момента си е при родителите. Момчето казало, че така е посрещнало много по-спокойно нова година и дори се счита за по-богат, отколкото преди. Така е спасил служителката в банката от глоба, а най-вероятно и от уволнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай