Българска следа в "Домът на дракона"! Кой е Александър Иванчев?

Александър казва, че работата по проекта е била изключително забавна.

Българска следа в "Домът на дракона"! Кой е Александър Иванчев? | StandartNews.com

Българинът Александър Иванчев е единственият наш сънародник част от екипа на така нашумелия сериал "Домът на дракона". Ето какво споделя той за работата си пред  Телеграф:

Неговата специалност са визуализациите. Александър работи във фирма, занимаваща се с таква дейност от години. Когато разбира, че компанията му поема ангажимент към "Домът на дракона" е много щастлив. Той анимира и визуализира част от актьорите и всички дракони, които виждаме на екрана, както и взаимодействието между тях. По този начин помага на режисьорите за предварителното изграждане на сценовата визия.

Етапите, през които преминава за изграждането на един образ са на първо място моделиране на концепцията, след това рисуване на идеите, превръщането им в 3D образи докато не се стигне до финалния продукт -завършеният облик, който зрителят вижда.

"В първия сезон мисля, че последният или предпоследният епизод, в който Вагар убива Аракс в облаците. Цялата тази сцена и преди това как се гонят беше доста трудна за работа. Даже имахме една версия, която работихме доста дълго време, а след това напълно промениха идеята. Малко я опростиха, но пак беше сложна, трябваше да преправяме всичко наново. Работата ни отне към половин година. " споделя той в интервю за Телеграф.

Александър казва, че работата по проекта е била изключително забавна и се чувства късметлия да бъде част от него.

"Едно от забавните неща е, когато режисьорите използват играчки или други обекти вместо дракони, за да ни обяснят някои от идеите си. Най-често това са гумени дракони, с които показват как точно искат да лети или какви движения да прави и тези движения се снимат с телефон. После ни показват видеата и ние разбираме по-лесно идеята, защото ни я илюстрират."

Българинът е работил по някои от най-известните чуждестранни филми в света, като „Соло: История от Междузвездни войни“, „Черната вдовица“, „Венъм 2“ и „Уилоу“.

„Домът на дракона“ e американски  сериал на HBO, предистория на „Игра на тронове“ . Сериалът е адаптация на романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин.

Излъчването му започва на 21 август 2022 г., а пет дни преди премиерата, сериалът е подновен за втори сезон. През юни 2024 г,. преди премиерата на втория сезон, сериалът е подновен за трети сезон.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай