Азис направи изповед, която накара всеки да се замисли

Простиха ми, че съм гей, простиха ми, че съм циганин заради гласа ми, каза звездата

Азис направи изповед, която накара всеки да се замисли | StandartNews.com

Изповед, която накара всеки да се замисли, напарви кралят на поп фолка Азис пред „Дойче веле“

"Ако един народ не може да ти прости твоята сексуалност или твоята етническа принадлежност, то идва гласът ми, който моментално се преборва с всяка една такава догма. Искам да го обясня най-просто, за да могат всички хора да ме разберат. Простиха ми, че съм гей, простиха ми, че съм циганин заради гласа ми. Пораженчески звучи, звуча и като жертва, но не съм, напротив - аз съм победител от тази игра", заяви Васил Боянов – Азис.

"Аз отъпках една пътека за всички хора, които са различни. Минах по този път, те видяха, че не е толкова трудно и че е възможно. Защото преди 25 години, преди да се появя, това беше абсурд. Драг куин на Балканите? Мъж с грим и брада да бъде обичан, хората да се снимат с него? Да го обожават? Той да бъде тема ден и нощ? Навсякъде да те обсъждат? Едни с добро, едни с лошо, но да те обсъждат. И това не спря 25 години. Не им омръзна да говорят", разказа Азис.

"Ти се раждаш различен и нито една пропаганда не може да обърне твоята сексуалност", посочва той.

"Искам да живея в едно общество, в което човек спокойно да обясни на децата си: "Виж какво, татко" или "Виж какво, мамо", на този човек така му харесва да се облича. Той се чувства друг човек вътре в себе си. Защото много често съм срещал въпроса "Как да обясня на детето си?" А защо да не обясниш истината? Защо търсиш лъжата, измислицата? Обясни, че такива хора съществуват. И те нищо лошо не са направили. И нямат и намерение да направят на някого лошо", продължи звездата.

Фолк легендата попита, дали ако говорим за Шекспир, подтикваме децата да са Шекспир, или ако говорим за Супермен, ги караме да летят.

"Аз съм от хетеросексуално семейство. Баща ми е хетеросексуален. Майка ми е хетеросексуална. Е, аз съм гей. Те не успяха, със своята хетеросексуалност и пропаганда да ме убедят. В училище никога не сме говорили за това, пък ето, вижте, аз станах", допълва Азис.

"Има една специфика в гласа ми, която докосва по странен и необичаен начин душите, съзнанието, ако щеш дори физически докосва, защото тялото реагира. Това е природа, дар някакъв. Или е наказание, не мога точно да го определя. Но определено височините ми докосват и усещането ми за това какво харесва човек, на какво може да се разтанцува и на какво може да се разплаче", разказва певецът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ganster
преди 1 час

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи