Алексей Петров пак си иска свободата

Алексей Петров пак си иска свободата | StandartNews.com

София. Соченият за лидер на бандата за рекет „Октопод” Алексей Петров отново поиска да излезе от ареста, но изморена стенографка отложи разглеждането на мярката му за неотклонение.
Бившата барета се върна в ареста заради показанията на бившия служител на НСО Пламен Устинов, който твърди, че Петров го е притискал да свидетелства в него полза. Днес в съда бе извикан братът на Алексей – Огнян, който трябваше да внесе повече яснота около срещите на бившия съветник в ДАНС и Устинов. Той призна, че е дал на бившия служител на НСО над 250 000 лв., за да го „подпомогне финансово” да напусне страната.


Aдвокатите на Петров твърдят, че състоянието му зад решетките се е влошило много. Според лекар от болницата към затвора подсъдимият се оплаква от болки в кръста, понякога не можел да става.
Утре в 10 часа своите аргументи против пускането на Петров на свобода ще представи и прокуратурата. Съдът отложи пледоариите на обвинението заради стенографката, която се е изморила и не може да й се намери заместник. Заседанието започна в 9:30 и продължи близо 9 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай