Алексей Петров остава в ареста

Магистратите забавиха повече от час решението си, бившата барета ще има водни процедури в клиника

Алексей Петров остава в ареста | StandartNews.com

София. Алексей Петров остава в ареста. Това реши Софийският градски съд преди минути. Магистратите отложиха с повече от час решението.

Поради влошеното здравословно състояние на Петров, той ще бъде настанен в специализираната болница за рехабилитация в кв. Овча купел, където ще му бъдат извършвани специални водни процедури, реши още Софийският градски съд. Съдия Румяна Чиналова посочи, че Алексей Петров е бил в ареста 4 месеца, което не е толкова много, с оглед сложността на процеса, предаде Фокус.

На вчерашното заседание по делото защитата на подсъдимия поиска изменение на мярката му от „задържане под стража” на „подписка” на базата на показанията, дадени от брата на Петров Огнян Петров и от секретарката му Вяра Петрова. Влошеното здравословно състояние на Алексей Петров, който има дискова херния, е другата причина защитата му да поиска по-лека мярка.


На днешното заседание по делото не бяха разпитвани свидетели, а се отправяха искания и се разменяха реплики от страна на Прокуратурата и на защитата на Алексей Петров. Беше обявено, че съдът ще се произнесе за мярката за неотклонение на Петров в 17.00 часа.

На 6 август 2012 г. Софийски градски съд остави в ареста Алексей Петров. Магистратите отказаха да изменят мярката му за неотклонение, която от месец май е „задържане под стража”. През август СГС прецени, че Алексей Петров е въздействал на някои от свидетелите и за да предотврати повторно вмешателство го върна в ареста. Смятаният за ключов свидетел бивш служител на НСО Пламен Устинов разказа пред магистратите, че Петров го увещавал да се откаже от показанията си след случайна среща извън съда. На 21 август Софийски апелативен съд потвърди определението на Софийски градски съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай