Ал Бано празнува рожден ден днес

Роден е на 20 май 1943 г.

Ал Бано празнува рожден ден днес | StandartNews.com

От 2014 г. Ал Бано продължава концертите си отново с Ромина Пауър

На днешната дата през 1943 година е роден великият италиански певец - Албано Каризи, познат като Ал Бано. Още като дете започва да свири на китара и да се занимава с музика, но става известен чак през 1967 година с песента "Нел соле". Истинската слава го сполита обаче, когато сформира дует с бившата си съпруга - Ромина Пауър, дъщеря на известния американски артист Тайрон Пауър. В дует двамата изпяват хитови парчета, а това, което и до ден днешен продължава да се слуша не само в Италия, а и в България, е песента "Felicita".
От брака си Пауър и Каризи имат четири деца. Двамата се развеждат през 1999 г., точно 5 години след като най-голямата им дъщеря, Иления Каризи, изчезва безследно в Ню Орлиънс.
През следващите годините Ал Бано продължава да радва почитателите си сам, без Ромина, но в няколко чуждестранни медии споделя, че най-звездните си мигове е преживял, бидейки част от дуета. В периода от 2001 до ноември 2005 г. певецът живее заедно с Лоредана Лечизо, от която има две деца.
През 2013 година Албано печели Златен орден "Скендерберг". По-късно става ясно, че италианецът е първият и единствен човек на изкуството, награден с това отличие.
От 2014 г. Ал Бано продължава съвместната си концертна дейност заедно с Ромина Пауър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай