АББА пускат нова музика през септември

38 години по-късно може да се появи и албум, намекна Бени Андершон

АББА пускат нова музика през септември | StandartNews.com

Култовите шведи АББА се готвят да пуснат нова музика за първи път от десетилетия. Бени Андершон официално потвърди новината в ефира на радио „Smooth“ – в отговор на въпроса кога ще се появят двете песни, обещани от групата още през 2018-а.

„Идват тази година. Не мога да обещая, но най-вероятно ще ги чуете след лятото. Стремим се това да се случи през септември, но все още нищо не е сигурно“, заяви Андершон.

През 2019-а музикантът коментира: „Миналата година решихме да изпреварим неизбежните слухове и да оповестим лично новината. Надявахме се, че ще успеем да пуснем по-рано песните, но поради технически причини не можахме и явно ще трябва да почакате до 2020-а“.

В същото интервю Бени бе попитан и дали феновете могат да очакват цял албум след излизането на двете песни.

„Само ще кажа, че човек никога не знае какво крие бъдещето“, отговори той.

Подробностите около новите парчета са оскъдни. Андершон разкри, че той и колегите му Бьорн Улвеус, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста се срещнали с продуцента Саймън Фулър – човекът зад „Спайс гърлс“. Той им предложил нов проект – да бъдат създадени виртуални аватари на групата, които да изпълняват хитовете им. Музикантите се съгласили, а Бьорн и Бени имали още по-добра идея – да напишат нови песни за случая. Така след 36-годишна пауза четиримата се събрали в студиото и записали две песни. Бьорн разкри, че процесът бил като каране на колело – отнело на бившите колеги само секунди да влязат отново в ритъм и да се развихрят като в доброто старо време. Той призна и нещо сензационно – когато се разделили през 1982-а, идеята била само да се отдадат на временна ваканция, след която да се съберат отново.   

„Просто това така и не се случи... до сега“, казва Бьорн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай