Крадецът, вбесил Борисов, влиза зад решетките

 Крадецът, вбесил Борисов, влиза зад решетките | StandartNews.com

Яро се оплаква от болки в гърба, моли за свобода

Автокрадецът Ярослав Димитров, който вбеси премиера Бойко Борисов, остава за постоянно зад решетките. Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" с мотива, че има достатъчно доказателства срещу него и освен това има реална опасност ако е на свобода, да извърши ново престъпление. Яро, както е известен сред автоджамбазите, бе заснет от охранителните камери да краде два луксозни автомобила BMW и "Ауди" от подземен гараж в столичния кв. "Манастирски ливади" на 14 август. Оказа се, че той е извършил кражбата, докато е под "домашен арест", наложен му за друго подобно престъпление. Освен това Яро бил искан от Словения и Италия, където е издирван за източване на кредитни карти. От май тази година имал и 2-годишна условна присъда. Всичките тези факти ядосаха премиера Борисов и той отдели доста време от правителственото заседание в сряда, за да нахока правосъдното министерство.

"Реформа в съдебната система означава, когато е хванат, крадецът да отиде в затвора", отсече Борисов. И възложи на ведомството на Христо Иванов веднага да проучи как се изпълнява задържането под домашен арест у нас.
Яро бе заловен, след като бе разпознат по видеозаписите от камерите в гаража, пуснати в социалните мрежи. Пред съда автокрадецът обясни, че страда от болки в гърба, трябва да се лекува и помоли да не бъде задържан. Съдът обаче не се съобрази с желанието му и го остави в ареста. Решението може да бъде обжалвано до 27 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай