Глен Хюз кръщава наше момиче

На Острова спазват правилата и живеят спокойно, коментира младата майка

 Глен Хюз кръщава наше момиче  | StandartNews.com

Данислава Петрова е асистент на някои от най-големите рок звезди, които идват у нас - най-често за феста в Каварна. Софиянката от години живее в Англия с Питър - певец, китарист, автор на песни. Двамата се запознали във фен форума на Глен Хюз и оттогава са близки семейни приятели със звездата на "Дийп пърпъл". Имат дъщеричка на 5 - Габриел. Неин кръстник е Хюз, който й избира името на жена си.

Историята на Дани прилича на десетки други, но не съвсем - заради многото бунтарска музика в нея. "Когато съм била на няколко месеца, родителите ми са се развели. Имах страхотно детство, благодарение на майка ми и леля ми. Бях в първи клас, когато мама се омъжи повторно и отидохме да живеем в село Тулово край Мъглиж. Вторият ми баща живееше и работеше там. Някъде по това време започнах да осъзнавам какво са "Бийтълс", "Ролинг стоунс", "Юръп", "Уайтснейк", "Рейнбоу", "Блек Сабат" и всички велики групи. Аз съм запалена фенка на рока и така ще бъде, докато съм жива". Когато Дани става на 12, семейството се завръща в София. Годините минават, а тя все повече се увлича по музиката. Така през 1992 г. се среща с юнаците от група "Атлас" на легендарното "Синьо кафе" до националния стадион "Васил Левски". По това време там се събират всички рокаджии в столицата. Във вече несъществуващото заведение започват приятелствата на момичето с "Медикус", "Монолит", "Ер малък", "БТР", "Ахат", "Ера", "Епизод" и още много други. С всички музиканти Дани поддържа връзка и до днес. Между актьорите също има бойни другари - Нети, Биляна Петринска, която й е братовчедка, Пламен Манасиев, Веселин Ранков, Ивайло Христов, Андрей Слабаков и съпругата му Ернестина Шинова, Долф Лундгрен...

С Глен Хюз пресичат пътищата си през юни на 2002-а - при гостуването му в София за промоцията на албума "Играта" на "БТР". Дани все още пази скъпия спомен за великия Рони Джеймс Дио, на когото е преводач в Каварна. И досега си пишат със съпругата му Уенди Дио, с басиста Руди Сарзо, барабаниста Саймън Райт и целия екип на Рони.

Дани и Питър планират сватба. Вероятно ще ги венчае кметълът Цонко Цонев. Защото той също има роля в любовния им роман - тяхната връзка укрепва именно на негова територия.

"През май на 2007-а Глен имаше концерт в Каварна. Беше вечерта след шоуто. Играех билярд с момчетата от групата, когато съвсем неочаквано Питър ми позвъни за пореден път и каза, че просто искал да ме чуе. След няколко минути диалог изведнъж го попитах: "Ти нали не си обвързан?" и той отвърна: "Не съм". И тогава му предложих: "Ами и аз съм необвързана - защо да не станем гаджета?". На което той мигновено отговори с "да". Последваха безкрайни разговори и размяна на имейли. През септември същата година той пристигна в София и оттам отидохме в Каварна, защото Глен Хюз отново имаше концерт. Много съм щастлива, че Питър напълно е отдаден на рока. И досега у дома сам си записва различни парчета. Любими певци са му Глен Хюз, Рони Джеймс Дио, Пол Роджърс, Марк Болън и куп други", разказа Дани за своята половинка.

В момента софиянката работи в център за малчугани, а годеникът й е мениджър по качествения контрол в малка компания. Той е привърженик на "Стокпорт каунти", а от големите отбори е фен на "Ливърпул".

"Живеем в Северозападна Англия - в много китно и спокойно градче, близо до Манчестър и Ливърпул. Тук децата имат нещо като предучилищно образование. Възпитават ги да общуват, да се забавляват с връстниците си, да бъдат любопитни към света, но без да нараняват когото и да било. Това е най-важното. Не знам защо в България не е така? В Англия живеем нормално - просто спазваме правилата. Мисля, че не е чак толкова сложно", коментира Данислава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай