8 интересни факта за бебето на Хари и Меган

През май принцът и съпругата му ще отбележат първата си годишнина с бебе на ръце

8 интересни факта за бебето на Хари и Меган | StandartNews.com

През май принц Хари и съпругата му Меган ще отбележат първата си годишнина с бебе на ръце. Какво не знаем за бъдещета кралска особа и какви са специфичните ритуали, които ще бъдат спазени след раждането. Ето най-интересните факти около първото бебе на принц Хари и Меган Маркъл:

8 интересни факта за бъдещия наследник на принц Хари и Меган Маркъл

 © Guliver/Getty

1. Кралското бебе ще остане без име за няколко дни

Наследниците на престола получават от три до четири имена. Уилям и Кейт избраха за своите 3 деца комбинации от най-традиционните кралски имена: Джордж Александър Люис, Шарлот Елизабет Диана и Луи Артър Чарлз.

Говори се, че Хари и Меган могат да изберат по-модерни имена и може би дори да изберат американски имена. Почти със сигурност те също ще отдадат почит на покойната лейди Даяна. Без значение какъв ще бъде техния избор, името на бебето ще бъде съобщено не при раждането, а няколко дни по-късно, както повелява традицията на английското кралско семейство.

2. Никога няма да има фамилия

Членовете на кралското семейство нямат фамилно име. Ето защо като своите братовчеди, детето на Хари и Меган ще може да използва вместо фамилия титлата на своите родители.                                                         Добави описание

Например, принц Джордж в училище е наричан "Джордж от Кеймбридж". В същия ред бъдещото бебе вече е наричано от гражданите на Великобритания - „Бебето от Съсекс“, тъй като родителите му са херцози на Съсекс.

3. Няма да бъде принц или принцеса

Това е решение на крал Джордж V, което той взел през 1917 г .

То гласи, че титлата принц принадлежи само на първия внук на наследника на трона (т.е. Джордж, първородният син на Уилям и пръв внук на Чарлз).

Добави описание

Въпреки това кралица Елизабет направи изключение и даде титлата на другите две деца на Уилям и Кейт: Шарлот и Луи. Тя може да реши да направи компромис отново и да предостави тази привилегия и на сина или дъщерята на Хари. По-вероятно е обаче детето да получи една от титлите на баща си: "Граф Дъмбартън“, ако е момче или "Лейди Маунтбатън-Уиндзор", ако е момиче.

4. Може да няма никаква титла

Възможно е детето да остане без титла. Това е избор, който само родителите могат да направят. Съществува прецедент в историята: принцеса Анна (единствената дъщерята на Елизабет II) е отказала титла за децата си Питър и Зара Филипс, за да не ги "натоварва" с тежестта, която носи със себе кралската титла и се опитала да им даде по-нормален живот.

Този вариант е възможен, тъй като неведнъж самият принц Хари е споделял своето "недоволство" от факта, че е роден принц. През 2017 г. той съобщи, че съжалява за времето, прекарано в армията - където можело да бъде „само Хари“ и дори призна, че е искал да се „измъкне“ от кралското семейство, като се откаже от титлата си.

5. Може да бъде първото кралско бебе, което се ражда у дома от десетилетия

Кейт Мидълтън роди трите си деца в болницата „Сейнт Мери“ в Лондон, по примера на лейди Даяна преди нея. Много от запознатите смятат, че е възмножно и домашно раждане и то по предложение на майката на Меган, Дория Рагланд, инструктор по йога.

Добави описание

Всъщност до раждането на принц Уилям през 1983 г. кралските бебета  са идвали на бял свят единствено в уединението на дворците. Кралица Елизабет II ражда и четирите си деца в кралските резиденции, както го е правила и кралица Виктория преди нея.

Английските медии, обаче, разглеждат и възможността за трети вариант: Меган да избере болницата в Съри, която е далеч от лондонската суматоха и близо до имота, където тя и Хари ще се преместят след раждането на детето.

6. Има вероятност да бъде първият член на британското кралско семейство с двойно гражданство

С майка американка бебето от Съсекс можеше да претендира за това право. Кралското потекло не би било пречка.

Съгласно американското законодателство, дете, родено извън пределите на САЩ и в брак, може да получи американско гражданство, ако американският родител е живял в Съединените щати най-малко пет години, от които най-малко две са след 14-годишна възраст.

Меган Маркъл е родена и израснала в Лос Анджелис, Калифорния, където учи и живее, докато не се мести в Канада, за да снима сериала "Костюмари".

Не е ясно обаче колко тя ще запази американското си гражданство. Мегън може да реши да се откаже от него, за да не бъде подложена на фискален контрол от властите.

7. Уилям и Кейт няма да бъдат кръстници

Добави описание

Ако не видим Кейт в ролята на кръстница, това няма да е, защото между нея и Меган прехвърчат искри, както мнозина настояват.

В действителност в британското кралско семейство е традиция кръстници да бъдат хора, които не са членовете на семейството, например, дългогодишни приятели, близки до родителите на детето и т.н.

Така беше при кръщенетата на Джордж, Шарлот и Луис, затова се предполага, че обичаят ще бъде спазен и за бебето от Съсекс. Интересно би било, ако то се сдобие с американски кръстник или кръстница. 

Добави описание

Залаганията вече текат, като много хора смятат, че е възможно кръстници да станат известна двойка като Джордж и Амал Клуни.

8. На кръщението детето ще бъде облечено в рециклирана роба, а на празненството ще бъде поднесена стара торта

Детето ще бъде кръстено в същата дреха, носена от братовчедите му, от синовете на принц Едуард, Джеймс и Софи и дъщерите на Питър Филипс, Савана и Исла.

Добави описание

Това е копие на кръщелната роба, поръчана от кралица Виктория през 1841 г. за първородната й дъщеря в същия стил като сватбената й рокля. Стара и износена, тя беше заменена през 2004 г. Но дрехата няма да бъде единственото „старо“ нещо в деня на кръщенето, както е прието, тортата, създадена за събитието, ще съдържа парче от сватбената торта на родителите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай