7 месеца по-късно: Елизабет II излезе от изолация

Монархът на Великобритания реализира първата си публична поява от март насам

7 месеца по-късно: Елизабет II излезе от изолация | StandartNews.com

След 7-месечна изолация заради пандемията, Елизабет II реализира първата си публична поява. Кралицата посети научно-технологичната лаборатория по отбрана в Портън Даун, близо до Солсбъри, заедно с принц Уилям. Кралските особи се срещнаха с учени, които оказват подкрепа на Великобритания в борбата с коронавируса.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Макар че проведоха визитата си заедно, Уилям и монархът на Великобритания достигнаха до дестинацията си по различни пътища и с различни превозни средства. Кралицата дойде с хеликоптер, а херцогът на Кеймбридж - с автомобил. Всички присъстващи, които е трябвало да влязат в контакт с Елизабет II по време на събитието - 48 души, са били предварително тествани за Ковид-19. За тази поява кралицата бе избрала палто в розово, съчетано с шапка в същия цвят.

Последната поява на официално събитие на Нейно величество бе на 9 март, когато кралицата присъства, заедно с останалите членове на кралската фамилия, на службата по случай Деня на Общността на нациите. Следващите месеци монархът прекара в изолация. През март 71-годишният принц Чарлз се подложи на самоизолация, след като даде положителен тест за коронавирус. Престолонаследникът се възстанови бързо и още в края на същия месец обяви, че ще поднови срещите си и ще изпълнява програма от физически упражнения според предписанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай