7 храни против целулита

Диетaта си остава най-ефикасният начин за спряване с проблема

7 храни против целулита | StandartNews.com

Повечето жени в даден момент от живота си се сдобиват с целулит. Днес има много начини за премахването му, но всички са адски болезнени и доста скъпи. Затова най-лесният и ефективен начин да се справите с проблема си остава правилната диета. Ето и 7 здравословни храни, които ще ви помогнат в борбата срещу целулита.

Пъпешът съдържа около 91% вода и има диуретичен ефект. Скорошно проучване, проведено сред 40 здрави жени на възраст от 31 до 50 години, които 56 дни приемат екстракт от пъпеш, показва, че се разделят с голяма част от целулита. Пъпешът не съдържа мазнини и може да ви помогне за задоволяване на желанието за сладко.

Боровинките са чудесен източник на антиоксидант, известен като антоцианин. Консумацията им предотвратява превръщането на мазнините в холестерол. Те подобряват лимфния поток и елиминират стимулиращите целулита токсини. Също така стимулират клетъчното обновяване и спомагат за подобряване на външния вид на кожата.

Черният шоколад съдържа антиоксиданти, които активират разграждането на мазнините, допринасящи за целулита. Той поддържа сърдечно-съдовата система и активира притока на кръв, като помага за намаляване на портокаловата кожа.

Шафранът има противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят кръвообращението и да забавят растежа на мастните клетки. Той повишава мускулния тонус и елиминира неравностите по повърхността на кожата. 

Лютият червен пипер активира механизмите за изгаряне на мазнини в тялото, освен това елиминира токсините, които се натрупват в мастните клетки под кожата и причиняват целулит. Може да помогне за възстановяването на здрава тъкан, което прави кожата да изглежда по-гладка. Съдържа витамин В6, който помага за възстановяване и обогатяване на съединителната тъкан.

Чесънът стимулира кръвообращението, използва се ефективно за лечение на затлъстяването и допринася за премахването на целулита. Диета, богата на чесън, може да помогне на тялото да се отърве от токсините, които причиняват портокаловата кожа.

Киноата помага за разграждането на мастните клетки, които са отговорни за образуването на целулит. Стимулира изгарянето на излишните мазнини в тялото и може да намали натрупването на мастни клетки. Минералите в киноата засилват производството на колаген, укрепват кожата и подобряват еластичността й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай