50 лева за частен снегорин

Контейнери преливат от боклук в Североизтока, посрещаме ЧНГ на -4

50 лева за частен снегорин | StandartNews.com

Добрич. Преспите в Североизточна България докараха нов алъш-вериш. Хората в крайните квартали на Шумен броят по 50 лева на блок, за да изчисти снегорин улицата до домовете им. След това пък дружно грабват лопатите, за да изкопаят места за колите си в снега, който им стига до кръста.

"Няма какво да направим, чистят основните улици. Не е ясно кога ще дойдат до нас. Иначе паркираме колите си на километър - докъдето е разчистено, и след това пеша се прибираме", обясняват хората. Заради непочистените от снега пътища пък кофите за боклук преливат. Същата сага тресе и Добрич. Шефът на сметопочистващата фирма "А.С.А" Григор Алексиев заяви, че след успокояването на зимния порив и Коледа в момента се работи усилено по нормализиране на ситуацията с извозването на сметта.

Причина за забавянето в почистването са както обилният снеговалеж и снегонавявания, така и безразборно оставените в кварталите автомобили, които пречат на големите камиони. И докато Североизточна България се възстановява след снежната блокада, синоптиците от БАН измериха три температурни рекорда вчера. На връх Ботев живакът се е качил до 6,4 градуса, на връх Мургаш - 9,6 градуса, а в местността Рожен - 16,4 градуса над нулата. От петък над страната се очакват валежи от дъжд. Нова година пък ще посрещнем на -4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай