5 август – всичко се обърква. Ретрограден Меркурий проваля сделки, ваканции и връзки

В края на месеца Девата ще подреди хаоса

5 август – всичко се обърква. Ретрограден Меркурий проваля сделки, ваканции и връзки | StandartNews.com

Отново идва ретрограден Меркурий – третият за тази година. Първата ретроградна фаза завърши на 2 януари, втората бе през април и сега е третата. Последната четвърта ще е през ноември.

ВИЖ ОЩЕ: Август носи море от щастие на две зодии. Хороскоп за месеца + съвети за успех

Меркурий става ретрограден  от 5 до 28 август, като първо ще е в Лъв, после в Дева.

Ретроградният Меркурий е известен с това, че побърква технологичните джаджи. Но е благоприятен както за духовен, така и за материален растеж.

Традиционно се смята, че по време на ретроградния Меркурий техниката излиза от строя и се разваля в най-неподходящия момент. Плановете се сриват, бизнес сделките се провалят. А намирането на общ език с другите става по-трудно, пише „Телеграф”

Приема се, че всички тези изпитания започват, защото Меркурий – планетата на комуникацията, търговията, връзките от всякакъв характер, предприемачеството – по време на своя обратен път отразява като в криво огледало качествата му, а те се връщат променени.

Действат по обратен и напълно различен начин. За тези настроения на Меркурий допринасят и съзвездията, в които пътува през тази своя ретроградност. През август 2024 г. Меркурий ще циркулира първо в компанията на Лъв до 22 август, а след това, от 23 август, отива в Дева, макар и за малко. И двете комбинации крият своите опасности, но и дават предимства на принципа, че загубите за едни са печалби за други.

Влиянието на Лъва дава предпоставки още в началото на август (дори преди реалната ретроградност) конфликтите да се увеличат.

Огнените вибрации на Лъва подтикнат човек да се изразява повече от обикновено, но в същото време да заглушава мнението на другите и изобщо да не се вслушва в съветите на околните. Експертите по ретроградна астрономия твърдят, че такъв сблъсък на интереси може да държи всички на ръба и тази комбинация дори да поведе към пропаст и финансов крах.

Ето защо до 23 август включително е важно да се контролират емоциите. Направо си се казва, че ще спечелят онези, които могат да запазят спокойствие в критична ситуация и да успокоят проявите на егото си, когато е необходимо. За важно се смята да се опитваме да намираме по-малко грешки в хората около нас. Всичко, свързано с пари, пътуване и всякакви бюрократични въпроси трябва да се решава много внимателно.

Препоръчително е да направим това предварително и да оставим колкото се може по-малко място за импровизации в тези области. Например, ако пътуването е в края на септември, трябва да купим билети и да разрешим свързаните с това въпроси поне в средата на август. Един от уроците на ретроградния Меркурий, на които той ни учи отново и отново, е да си оставим време за маневри, а не да правим всичко с 12 без 5.

Девата ще надзирава какви ги върши ретроградният Меркурий за по-малко от седмица - от 23 до 28 август. В сравнение с упоритото настойничество, което упражнява Лъвът, това ще се почувства като напълно различен период, отбелязват астролози.

Всичко в известен смисъл би трябвало да започне да си идва на мястото и ще има време дори за почивка. Но е по-добре да правим и това с повишено внимание - в крайна сметка ретроградността не е изчезнала, просто енергията на Девата я е направила малко по-сдържана. Тези дни са подходящи за решаване на започнатите задачи, но с проверка на нещата буквално точка по точка, така че нищо да не се изгуби от погледа.

Освен това плановете, изготвени в края на август, се смята, че ще бъдат обективни и реалистични. Земният знак на Девата няма да позволи да се гледа на живота през измамните розови очила, в които лъвската гордост въвлича Меркурий, затова ще бъде по-трудно да се изкривяват идеите за каквото и да било.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
По-голям
преди 1 месец

Провал от ЕС И ПРЕДСТАВЯНЕТО ИМ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ НЯМА!!! ДЕГРАДАЦИЯТА УПРАВЛЯВА ЧОВЕЧЕСТВОТО И НАЙ-ВЕЧЕ ЕС.България вън от това унижение ЕС и НАТО ТЕ СА ПЕДАЛИ НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ???

Откажи
Една от всички
преди 1 месец

Още с прочита на "Регрограден Меркурий ПОБЪРКВА ВСИЧКИ ДЖАДЖИ " ми стана ясно нивота на напусналия тази " статия" Безотговорността В онлая Опошлява всяка божественост !

Откажи