35 тона сирене и кашкавал изчезнаха от Държавния резерв

35 тона сирене и кашкавал изчезнаха от Държавния резерв | StandartNews.com

Хасково. Хасковска мандра отиде на прокурор заради засечените липси от сирене и кашкавал от „Държавен резерв", съобщиха от полицията.

Фирмата за производство на млечни изделия трябвало да поддържа определените според договора си количества, но при проверка от 27 септември а пловдивската дирекция на „Държавен резерв" обаче установила, че от хасковския склад на фирмата липсват близо 25 т. сирене и 10 т. кашкавал.

Още същият ден шефката на резерва Лиляна Паскалева е сигнализирала за нарушението до прокуратурата в Хасково. Следва и оглед на склада, който е собственост на „Българско сирене" ЕООД от МВР.

Служителите на реда са предприели мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене. Образувано е производство по член 201 от НК за длъжностно присвояване срещу неизвестен извършител.

Фирмата има договор с държавният резерв от 2008-ма година, с анекс от 2011-та година. По неофициална информация от началото на тази година „Българско Сирене" е изправена пред фалит, вървят и масови съкращения, като единственото й производство е кисело мляко. Вероятно количествата от Държавния резерв са разпродадени и след това не са попълнени, коментираха хора от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай