3 лайфхака как да подберем правилно този продукт

Това са те

3 лайфхака как да подберем правилно този продукт | StandartNews.com

Когато става въпрос за избор на качествен зехтин, важен показател, който трябва да имате предвид върху етикета му, е годината на реколтата на маслините, с които след това е направено маслото. Това е тясно свързано с качеството на зехтина, тъй като дори в случаите, когато е бил съхраняван при оптимални условия, за по-малко от 2 години продуктът започва да губи своята стойност.

Въпреки че тази важна дата често липсва на етикета, ви запознаваме с някои данни, които трябва да видите, защото те ще ви помогнат да изберете качествен продукт или поне да сте съзнателни в избора си.

Информация на етикета

Част от информацията, която трябва да бъде отбелязана на етикета в допълнение към хранителните стойности, са: име на продукта, произход, категория масло, срок на годност, условия на съхранение, име и адрес на фирмата производител.

При много продукти годината на реколтата на маслините често не е упомената и това може да представлява риск. Минималният срок на годност на маслиновото масло екстра върджин обикновено е 18 месеца, считано от момента на бутилиране на продукта, а не от събиране, пресоване и обработка.

При липсата на този елемент рискът от закупуван и консумация на стар и неправилно съхраняван продукт се увеличава.

Едно и също масло, различни условия

Да, на пазара има възможност да имате в ръцете си две бутилки с относително различни условия на съхранение, но с едно и също масло вътре. Едното може да е прясно преработено масло, а другото може да е същото масло, но бутилирано няколко седмици по-късно.

Как да се предпазите

Погледнете на етикетите на зехтина, който консумирате дали е отбелязана годината на производство (което трябва да е) и по този начин ще сте сигурни, че консумирате годно и прясно маслиново масло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай