2-годишно дете се удави в септична яма

2-годишно дете се удави в септична яма  | StandartNews.com

2-годишно дете се е удавило в септична яма, която се е намирала в двора на дома му в пловдивското село Белозем, а инцидентът е станал вчера. Това каза кметът на селото Иван Тачев, съобщи БЛИЦ.

Малкият си играел около септичната яма, когато паднал в нея. По информация на кмета на Белозем Иван Тачев родителите на малчугана са били на работа. Момченцето било поверено на грижите на баба си и на прадядо си. В началото те не забелязали, че малкият е паднал, а когато разбрали, вече било късно, извадили го мъртъв.

Съсед на злополучното семейство изтичал при кмета, когато видял драмата, и го помолил да звънне на 112. Родителите са на по около 20-22 години, през лятото са ангажирани със сезонна работа.

Според кмета по време на фаталния инцидент родителите са били на работа и то е било оставено на грижите на прадядото и бабата.

Прадядото Генчо извадил мъртвото телце на удавилото се 2-годишно момче от септичната яма в Белозем, научи БЛИЦ от местни хора.

„Жалко за детето, никое дете не заслужава да умре", коментира пред БЛИЦ кметът и изрази съболезнования към семейството за сполетялото ги нещастие. Бащата на удавилото се дете Янко и съпругата му са потънали в скръб. Вчера телцето е било откарано в Съдебна медицина - Пловдив. Няма следи от насилие. Днес момченцето ще бъде погребано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай