2471 са доброволците в страната

2471 са доброволците в страната | StandartNews.com

2471 са доброволците, чиято цел е защита на живота, здравето и имуществото от бедствия на населението. Това обяви в Сливен главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".

До момента доброволни формирования са създадени в 174 общини, а раздадените противопожарни автомобили са 39, заяви главният комисар. Нашата цел е да подпомогнем, доколкото това е възможно, доброволните формирования с техника, подготовка и обучение. Последните години пожарните служби в страната са преоборудвани изцяло с нова, модерна техника, и тази, която е все още годна за ползване, е предназначена за общините. Задачите на доброволците са свързани с превантивни действия там, където служителите не могат да бъдат ежедневно, каза Николай Николов. В Сливен той дари автомобил на доброволно формирование "Железни врата", което е първото в общината. Ключовете бяха връчени от главния комисар на кмета на Сливен Стефан Радев.

Село Стара река е отдалечено на 60 км от общинския център и затова този автомобил е толкова важен за предотвратяване и първи реакции при евентуални природни бедствия, заяви кметът на Сливен Стефан Радев, който благодари на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова за придобивката. След официалната церемония беше направена демонстрация на гасене на пожар от доброволците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай