2023 - Магичната 7-ца ни носи големи обрати

Божественото число ни дава силата, Марс ни предупреждава да не рискуваме

2023 - Магичната 7-ца ни носи големи обрати | StandartNews.com
  • Божественото число ни дава силата, Марс ни предупреждава да не рискуваме

Символът на 2023 година може да е страхливо и пухкаво зайче, но цифрата - (2+0+2+3= 7),не само носи цялата сила на планетата, но е и числото на Вселената.

Седем е звездно магическо число, свързано с тайни и скрити неща, което е създадено, за да изпълнява молитви (7 цвята на дъгата, 7 ноти, 7 дни от седмицата, в Библията числото 7 се споменава 770 пъти). Смята се, че това е неземно число, защото е пазител на небесния огън - носиенергията на земята. Как това става обаче никой не знае. Мистерията около числото обаче още от древността е огромна. В будизма това е числото на възхода, защото Буда е изкачил точно толкова стъпки при раждането си. В Египет седем е символ на вечния живот, числото на бог Озирис. В древна Гърция седмицата е символът на Аполон, роден в седмия ден на месеца и свирил на лира със седем струни. В ислямската традиция съществуват седем невести и седем земи, седем врати на рая и седем стъпала на ада, седем пророци. В християнството Бог е представян като седмия от шестте лъча на Сътворението.В Китай числото 7 се смятаза късметлийско, звучи подобно на думата "живот".

Каквато и да е истината за божествения характер на това число, факт е, че годините, които попадат под неговото влияние, винаги са съпроводени с огромни промени.  За последния век това са: 1924, 1933, 1942, 1951, 1960, 1969, 1978, 1987, 1996, 2005, 2014, 2023. Няма нито една от тях без драматични събития - като се започне от  атентата в Св. Неделя, Втората световна, Корейската, Алжирската война, анексирането на Крим, назначаването на Хитлер за канцлер, смъртта на Йоан - Павел Втори,  стъпката на Армстронг на Луната.

Примесено с тройка - като последна цифра на годината, нумерологичната прогноза за 2023 изглежда доста по-реалистична.  Тройката, която очертава 2023 година,  се счита за първото съвършено нечетно число, което символизира хармонията. Малката подробност е, че тази хармония не идва като дар отгоре(енергията на седмицата), а е награда за добре свършена работа.

Затова и хубавите новини за 2023 г. свършват дотук. Годината определено ще ни илюстрира преход от двойственост (завещан ни от 2022) към вземане на ключови житейски решения. Тези решения обаче  ще бъдат много трудни, защото ще са резултат от събития, случили се в предишните години и няма да можем да им повлияем.

Ако обобщим - 7 е числото на реда и закона, 3 - на политиката, финансите, медицината и правосъдието. Всички тези сфери ще са особено актуални и трябва да сме внимателни. Божественото число ще ни даде енергията да преживеем несгодите, но Марс, планетата, която управлява 2023 година, ще ни поставянови препятствия.Нещастни случаи, пожари, убийства, изгаряния, кръвоизливи и насилие ще ни съпътстват цяла година.

Но пък ако вярваме поне на психолозите, те са единодушни -зеленият светофар в живота светва, когато дойде седмицата. Така че, разкривайте способности си, реализирайте възможности си. За да усетите промяната трябва само едно - да разчупите обичайните стереотипи. Не с юмрук, а с ловкост, хитрост и бързина. Защо ли? Влизаме в годината на Заека.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай